Brons, Beton en Glas

BRONS

spreekt altijd tot de verbeelding. Reden om me op te geven voor een korte cursus brons gieten in Scheveningen. Het werd een geweldig leuke ervaring.

 

Omdat er nog wat tijd over was lukte het om ook nog een klein gansje van brons te maken.

Cursus bronsgieten bij de Hooischuur te Alkmaar.

Een achtdaagse cursus voor het maken van een bronzen beeld onder leiding van Peter en Leo.

Onderstaand de foto's van een aantal fasen die doorlopen werden. Door het maken van een mal was het mogelijk om meerdere afgietsels te maken van het beeld.

Uiteindelijk zijn er 3 identieke beelden uit de mal gemaakt. Het was even puzzelen of ik van de drie aparte beelden een geheel  wilde maken. Ikzelf heb de ruwe beelden afgewerkt. Leo heeft de beelden voor mij gesoldeerd en gepatineerd.

Het uiteindelijke resultaat op een zwarte marmeren sokkel.

BETON
Dit werd een heel aparte ervaring. Eerst moest ik een klein voorbeeld van klei maken dat diende als voorbeeld voor het vormgeven in beton. Er was in een flinke bekisting beton gestort. De bekisting werd er af gehaald toen het beton zodanig stevig was dat je er toch nog met een mes het beton kon bewerken. De kunst was om van boven naar beneden te werken en niet omgekeerd omdat je dan het risico liep dat de boel zou instorten.

GLAS
Wat is glaskunst toch mooi. Een aanrader is het museum Jan in Amstelveen. Daar zijn prachtige objecten te zien van glas.

Op ons atelier was het mogelijk om ervaring op te doen in het maken van tiffany. Leuk om een keer te doen. Overigens, kun jij lezen wat er op bijgaand glaswerk staat geschreven? Bekijk het eens van een andere kant.....