Het begin: van cursus naar werkgroep.

DE CURSUS
Geen tijd voor koffie. Dat was de koptekst bij een foto van Atelier 6 in de plaatselijke krant. Het was een artikel over enthousiaste deelnemers aan een workshop werken in steen. Dit was het cadeau waar ik naar zocht en gelukkig kreeg ik de workshop cadeau op mijn verjaardag.

 

In het voorjaar volgde ik een tweedaagse  workshop bij Afra Pater van Atelier 6. Het werd een bijzondere ervaring met bovenstaand resultaat. Ik was verkocht en nu inmiddels vele beelden verder. Het resultaat zie je verder op deze website.


AANSLUITING BIJ EEN WERKGROEP
Het beeldhouwen in steen smaakte naar meer. Eerst volgde ik weer een tweedaagse workshop, ook dat beviel prima. Dit was voor mij reden om me aan te sluiten bij de werkgroep werken in steen van Atelier 6. De werkgroep kwam twee keer per maand op een zaterdag bij elkaar. Het waren inspirerende dagen. Verschillende steensoorten heb ik bewerkt, onder andere serpentijn, albast en ook verdiet. Tussendoor volgde ik een eendaagse cursus beelden maken in Mergel. 

Bovenstaand beeld de vlam, is een steen met een doorboring. De steensoort is serpentijn. Het beeld staat op een sokkel van okerkleurige marmer.